onsdag 25. januar 2012

Egenterapi

I natt får jeg virkelig ikke sove, gruer meg alt for masse til et møte jeg skal på. Selv om dette er et møte jeg ikke trenger å grue meg til skal nemelig bare på nav og høre hva planen er videre. Men kjenner virkelig angsten komme krypende så fort jeg tenker at jeg skal ditt. Tenk om noen ser på meg, prater til meg osv. Har så utrolig vondt i magen akkurat nå så tårene bare triller. Hvorfor skal det være så vanskelig å bare gå ned å bli ferdig med møte. Så nå må jeg virkelig finne en måte jeg kan gjennomføre ting på. Har vært veldig flink i det siste å avlyse alt som ikke skjer hjemme hos meg selv. Skal jeg til legen f.eks kan jeg finne på å avlyse rett før jeg skal ditt for orker ikke gå inn der, Prøver å finne ut om jeg har sosial angst og skal jeg være ærlig så trur jeg nok det.

Når jeg var på  kurset sist var det noe som het belønningsystem. Fikk desverre ikke helt med meg hva dette var. Men tenkte jeg kunne lage min egen vri. Så nå skal jeg skrive på lapper alt som jeg må gjøre denne uken om det er husarbeid eller butikken osv. Eneste jeg ikke kan legge oppi der er timeavtaler.
I den ene krukken legger jeg det jeg må få gjort. ( har veldig lite energi pga søvnmangel)
Så 2 ganger til dagen skal jeg trekke en lapp står det støvsuge på lappen skal jeg da klare å gjennomføre dette. gleder meg til det står jeg skal rydde kleskapet=) Her skal det også ligge lapp der det står at jeg skal besøke noen siden jeg nå den siste tiden har begynt å isolere meg noe som ikke er bra i det hele tatt. Psykologen sier at jeg må prøve å unngå dette stadiet men det er lettere sakt en gjort.

I den andre krukken skal det ligge belønninger så vist jeg klarer å få støvsugd kan jeg ta en belønning`s lapp. Her må jeg prøve å finne på noe lurt så vist noen har forslag til hva jeg kan belønne meg selv med så hadde det vært kjempe fint med noen tips??? har f.eks ansiktsmaske, film, ordspill med linda=) vist hun har tid osv. men er virkelig ikke kreativ på hva jeg kan belønne meg selv med fortiden. så blir mye til at jeg sitter i ro og ikke gjør noen ting.

ha en fortsatt fin natt...... klem -janne-

5 kommentarer:

Mette sa...

Off det er ikkje kjekt å lese att du ikkje har det så bra :(:(

Men ett kjempe bra belønningssystem ! Godt gjort :)
Belønning kan jo vere feks spabehandlig, frisørtime, kjøpe deg en dvd (om du liker å se film).. Alt etter som det du liker og gjøre, men ikkje alltid har sjans til :)Gjør det om til BARE deg tid :)Snakk med mannen din om du kan legge oppi noe han gjerne vil belønne deg med.. feks att han støvsuger/vasker de neste to gangene, rydder av middagsbordet osv osv :)

Klem

Tommensgirl sa...

uff,da lillesøs.. Vondt at du har det sånn..Håper du en dag får det lettere,og at ting blir lettere for deg å bære..Livet er desverre ikke bare lett..
Høres smart ut med egenpleie.. Som beløning: kan du jo ta en tur til meg;), du kan ta et mini spa med lys på badet mens du er i badekaret, ordspill med Linda høres ikke dumt ut, hårkur, neilpleie, kom ikke på flere jeg nå..Men skal rope ut..
Stor glad i deg klem fra meg

Katrine Helen sa...

Hei:) Så kjekt å se at du har begynt å blogge igjen:)
Men ikke kjekt å se at du sliter sånn:( Kjenner meg igjen i mye av det du skriver, og psykologen har rett. ikke skli helt inn i det stadiet.
Det belønningsystemet virker jo helt supert da:) Håper det funker.
Ha en fin dag:)
klem

Anonym sa...

Stå på Jenta min du er kjempe flink du klarer det meste :-)..
kjempe glad i deg..

Anne Line sa...

Hei..fin blogg du har snuppa..kjenner meg veldig godt igjen..å belønne seg selv er jo viktig..finne på noe som er lystbetont..veit du kommer deg igjennom dette..stor klem:)